Регистрация на фирми

 

Изберете най-добрия партньор в стартирането на бизнес в България – Такиев Финанс!

експертиза на такиев финанс

Регистрация на нов бизнес

Регистрация на търговско дружество (ТД)

Повече за регстрация на ТД

Първата стъпка към стартирането на собствен бизнес е да се извърши регистрация на търговско дружество или както по-често се среща в разговорния език – да се регистрира фирма.

Как се регистрира ТД?

Според действащия Търговски закон са възможни няколко вида правни форми, под които може да се регистрира едно търговско дружество.

 1. Събирателно дружество
 2. Командитно дружество
 3. Дружество с ограничена отговорност (ООД/ЕООД)
 4. Акционерно дружество (АД/ЕАД)
 5. Командитно дружество с акции

Най-голямото предимство на търговското дружество пред едноличния търговец е ограничената отговорност на собствениците.

Това означава, че за задълженията, които търговското дружество поема, собствениците са отговорни до размера на инвестирания в дружеството капитал, а не с цялото си лично имущество, както е при едноличния търговец.

Всяка правна форма има своите законови особености, с които е добре да бъдете запознати. Изборът на правната форма зависи от редица фактори, част от които са обема на планираната търговската дейност, организацията на взаимоотношенията между собствениците, началният капитал, който ще бъде инвестиран.

Търговският закон е определил минимални прагове за някои правни форми. Например за регистрация на акционерно дружество (АД/ЕАД) минималният начален капитал е 50 000 лв., докато за регистрация на дружество с ограничена отговорност (ООД/ЕООД) минимумът е 2 лв.

В практиката най-предпочитаната форма на регистрация в България е дружество с ограничена отговорност (ООД/ЕООД), най-вече заради ниския праг на минимален начален капитал.

Регистрация на едноличен търговец (ЕТ)

Повече за регистрация на ЕТ

Нашият екип ще Ви окаже пълно съдействие с цялата организация и подготовката на всички документи за успешна регистрация на Вашия бизнес.

Как се регистрира ЕТ?

С регистрацията на едноличния търговец, физическото лице придобива търговско качество, което е свързано с правото да упражнява търговска дейност.

След регистрацията едноличният търговец може да издава фактури към контрагенти, да сключва трудови и граждански договори, да извършва търговски сделки. Това предполага едноличният търговец да води счетоводна отчетност за своята дейност.

Упражняването на търговска дейност от едноличния търговец поражда задължение за социално и здравно осигуряване и поради тази причина следва да се регистрирате като самоосигуряващо се лице.

Важно е да имате предвид, че имуществото на едноличния търговец е част от имуществото на физическото лице. От това следва, че физическото лице отговаря неограничено с цялото си лично имущество за всички задължения, които едноличния търговец поема.

Ники Такиев Счетоводство - Такиев Финанс, счетоводител и счетоводни услуги софия

регистрация на фирма

Процес на регистрация на фирма и цени

 1. Избор на име и правна форма на дружеството
 2. Определяне размера на начален капитал
 3. Подготовка на документите за регистрация
 4. Заверяване на документите пред нотариус – 6 лв.
 5. Откриване на банкова сметка и внасяне на началния капитал – от 30 лв. до 50 лв.
 6. Заплащане на държавна такса 55 лв. за ООД/ЕООД и 150 лв. за АД/ЕАД
 7. Входиране на документите за регистрация в Агенция по вписванията.

"Препоръчвал съм Николай Такиев на няколко мои приятели поради факта, че отделя време да вникне в конкретните счетоводни казуси и после ги обяснява на разбираем език. Професионално отношение."

Васил Георгиев – Управител на Интернет Профитс ЕООД

"Работата ни с финансово-счетоводната къща Такиев Финанс е повече от удоволствие. Освен че процесът и обслужването е бързо, удобно и възможно най-дигитализирано, г-н Такиев е изключително вещ по всички счетоводни казуси. Високо препоръчвам услугите на г-н Такиев и неговия екип заради високия им професионализъм, отговорна работа и гъвкавост. "

Георги – Управител на Финблокс ЕООД

 

“Най-добрите в българия”

Работим с Николай Такиев от години и смея да твърдя, че е един от най-добрите експерти в сферата на счетоводството и финансите в България. Още по-впечатляващо е неговото умение да представя и описва сложна финансова материя в ясен и разбираем вид, подходящ за непрофесионалист. Трудно е да се намери подобен талант!

“професионализъм, прецизност и бързина”

“Благодарен съм на счетоводната къща на Николай Такиев за професионализма, за всички счетоводни казуси, които са ми решили, за съветите за намаляване на данъците и разходите по законен начин, затова че абсолютно навреме се изпращат всички декларации и други документи, което ми дава повече време да развивам своя бизнес.

“точният счетоводен партньор на стартъпите”

Радвам се, че имаме възможност да работим с Никoлай Такиев и екипа му, защото разбират нуждите на бързо променящите се условия в един start-up и нуждата от дигитализация на счетоводния процес. Както и данъчния му опит, който непрестанно помага да оптимизираме структурата на процесите си в платформата ни.

за услугата

Откриване на фирма в България

Счетоводна кантора Такиев Финанс предоставя първокласни услуги в София

Откриване на фирма в България с Такиев Финанс
Повече за страртирането на бизнес у нас

Откриване на фирма и регистрация от Такиев Финанс

От Takiev Finance можем да сме до вас във всяка стъпка от регистрацията на фирмата ви. Доверете ни се, за да започнете бизнеса си успешно.

Защо да изберете нас?

Изберете най-добрият партньор за регистрация на фирми в София: Работа на достъпни цени

Искате да регистрирате фирма и да започнете собствен бизнес? Takiev Finance е тук, за да ви помогне! Ние предлагаме услуги по регистрация на фирми, които са съобразени с вашите специфични нужди и бюджет.

Нашият екип от опитни професионалисти ще ви преведе през целия процес на регистрация на фирма, като гарантира, че всички законови изисквания са спазени и вашата компания е регистрирана изрядно и ефективно. Ние ще ви помогнем да определите най-добрия тип фирмена структура за вашия бизнес, независимо дали е ЕД, ЕООД или ООД.

Нашите услуги по регистрация на фирми също така включват помощ при получаване на необходимите лицензи и разрешителни, изготвяне на споразумения и още. Ние се ангажираме да предоставяме индивидуално внимание на всеки клиент и да предоставяме висококачествени услуги на конкурентни цени.

В Takiev Finance разбираме, че стартирането на бизнес може да бъде непосилно, поради което сме посветени да ви помагаме във всяка стъпка. Свържете се с нас днес, за да научите повече за нашите услуги за откриване на фирма и научете как можем да ви помогнем да започнете свой собствен бизнес.

Счетоводни услуги софия

Партньори

Portal Schetovodstvo
NulaBg
Brand Name
besco

Безплатна консултация

Имаш нужда от помощ, но не знаеш с коя услуга да започнеш? Свържи се с нас още сега и се възползвай от безплатна консултация!

3 + 13 =

или се обади на:

+359 899 080 016